Robotika és automatizálás alkotóműhely

A technikai kreativitást legkésőbb kisiskolás korban el kell kezdeni fejleszteni!

Olyan fejlesztő „mini labor” létrehozását határoztuk el gyerekek számára, ahol a legnépszerűbb otthoni játékaik programozható, fejleszthető, megújuló energiával táplált változatával találkozhatnak. Ilyen például a számítógéppel programozható Lego® Mindstorms® robot vagy a víz alapú üzemanyagcellával hajtható kisautó és a mini szélturbinákkal, napelemekkel működtetett, vezérelhető, programozható kisvasút terepasztal.

gyro-boy-model-lego-mindstorms-education-ev3-45544 robot-arm-model-lego-mindstorms-education-ev3-45544 renewable-energy-add-on-set-9688

Foto: LEGO® Education

A LEGO® Mindstorms® robottechnikai szett tájékoztatója letölthető ITT.

A fejlesztő labor játékainak moduláris felépítésével elérhető, hogy szinte végtelenségig lehessen újabb és újabb kreatív megoldásokat kitalálni. Ezt a lehetőséget az Alapítvány pályázati és támogatási források segítségével szeretné majd üzemeltetni annak érdekében, hogy általános iskolai csoportok ingyenesen kipróbálják kreativitásukat a laborban.

Első lépésként a Nap Labor Kft. támogatásával 2017 őszén beszereztünk 4 LEGO Mindstorms EV3 robot szettet, amellyel elindult a robotika szakkör a Pilisborosjenői Általános iskolában. Az iskola Nebuló Alapítványával együttműködve 2 csoportban 12-12 gyermek kezdhetett elmélyülni a robotika rejtelmeibe.

Robotika_1_kicsi Robotika_2_kicsi

Az eszközöket folyamatosan bővíteni, fejleszteni szeretnénk, célunk, hogy csapataink eljussanak a hazai és nemzetközi LEGO Robotika versenyekre! Kérjük, ha teheti, támogassa céljainkat a főoldalon látható számlaszámon!